شما اینجا هستید

مدیریت یکپارچه هوشمند سامانه امنیت الکترونیک در زندانها

جزو ماده 56 قانون الحاق (2): 
جزو ماده 56 قانون الحاق (2)
ضرورت و اهمیت

با پیشرفت روزافزون فناوری اطلاعات و ابزارهای دیجیتال، امکان سپردن کارهایی که پیش‌ازاین توسط عامل انسانی انجام می­شده است به رایانه­ها و روبات­ها بیشتر و بیشتر می­شود. امروزه استفاده از دوربین­های ویدیویی مداربسته در اماکن عمومی، تجاری، اداری، نظامی، خانگی بسیار مرسوم شده است. همچنین استفاده از دوربین­های ویدیویی در خودروها نیز به امری مرسوم تبدیل‌شده است. با توجه به گستردگی و حجم بالای ویدیوهای ثبت‌شده توسط دوربین­ها، بررسی، تحلیل و نظارت بر این ویدیوها توسط عامل­های انسانی کاری دشوار و گاه ناممکن است. با توجه به موارد یادشده، نیاز به یک سامانه­ی هوشمند و خودکار تحلیل‌کننده‌ی ویدیو در موضوعات مختلف بسیار زیاد هست. تحلیل ویدیو جنبه­های مختلفی دارد ازجمله: دسته‌بندی محتوایی، دسته‌بندی صحنه­ها، تشخیص اشیا، تشخیص ناهنجاری و بازشناسی رفتار که خود به زیرمجموعه‌های مجزا تقسیم‌بندی می‌شود. همان‌طور که اشاره شد، بازشناسی رفتار خشونت‌آمیز در ویدیو یکی از موارد مطروحه در تحلیل ویدیو است.

نظارت بر رفتار زندان، زندانيان و زندانبانان از اهميت بسيار زيادي برخوردار است. از طرفي بايد امنيت رواني و جاني زندانيان و زندانبانان را تأمین كرد و از طرفي رفتارهاي پرخطر آنان را كنترل كرد، بروز رفتارهاي  ناهنجار و خشن امري معمول در بين زندانيان به نظر می‌رسد.  راه اندازی سيستم هوشمند نظارت خودکار ویدئویی در کنار نظارت نیروی انسانی بر تصاویر دوربینها و همچنین نظارت و اقدامات میدانی و رودررو  توسط نیروی انسانی متخصص وباتجربه می‌تواند كمك شاياني به حفظ وكنترل امنيت زندان‌ها بكند. قرار گرفتن در محیط زندان برای همه زندانی ها فشارهای روحی و روانی ایجاد می کند و این فشارها در کنار مشکلات اخلاقی و روانی کوچک و بزرگی که بسیاری از زندانیها به آن دچار هستند ممکن است باعث بروز رفتارهای ناهنجار و خلافکاریهای گوناگون شود و طراحی سيستم نظارتی هوشمند که این احساس را به زندانی بدهد که همیشه و با دقت و سرعت بالا بر رفتار آنان در محيط زندان به ‌صورت هوشمند نظارت می‌شود، باعث تغيير رفتارها و در درازمدت منجر به تغییرات شخصیتی آنها خواهد‌ شد به‌نحوی‌که اين تغييرات شخصيتي باعث خواهد شد که درصد قابل توجهی از مجرمان زنداني، پس از آزادي نیز حرمت شكني نكرده و ناهنجاری وآسيب و ناامني ايجاد نكنند. بنابراين اين اقدامات نه‌تنها امنيت زندان‌ها را بالا می‌برد بلكه با اصلاح شخصيت زندانيان آزادشده، محيطي امن‌تر براي كل جامعه ايجاد می‌کند. هر اقدامي در اين زمينه می‌تواند ارزشمند باشد. در اين ميان و با توجه به رشد مانيتورينگ هوشمند ويديویی، رفتارهاي فيزيكي و روحي و رواني زندانيان رصد شده و می توان با پردازش اطلاعات و با استفاده از متخصصين مربوطه راهكارهايي در جهت کشف و كنترل و اصلاح ناهنجاری های اخلاقی و روحی و روانی آن‌ها نیز ارائه شود تا با استفاده از نتايج پردازش هوشمند اطلاعات و روش‌های مديريتي و روانشناسي اقداماتی جهت اصلاح شخصيت زندانيان انجام شود.به‌عنوان ‌مثال‌هایی از نتيجه سيستم هوشمند نظارت خودکار تصويري می‌توان به كاربردهايي مانند ترافيك شهري و فروشگاه‌های بزرگ اشاره كرد محققين دریافته‌اند كه با محسوس كردن اين نظارت‌ها براي رانندگان و مشتریان، تخلفات آن‌ها كاهش پیداکرده است همان‌گونه كه در اكثر نقاط دنیادیده می‌شود نيروهاي پليس راهنمايي و مأمورین ترافيكي اصرار دارند كه با نصب تابلوهايي اعلام كنند كه اين بزرگراه يا جاده با سيستم كنترل سرعت به‌صورت مداوم مانيتورمي شود و این موضوع باعث خواهد شد که رانندگان با آگاهي از ثبت تخلفاتشان و اطلاع از عواقب سنگين آن تخلفات، رفتار خود را كنترل ‌کنند.با پردازش هوشمند و نظارت خودکار و نيز اطلاعاتي كه از شخصيت زنداني در هنگام بازجويي بدست آمده است و  اطلاعات ثبت‌شده توسط اداره كل زندان‌ها  و موارد ديگر، می‌توان زندانيان را در خروجی سيستم به چند گروه تقسیم‌بندی كرده و بر اساس آن تقسیم بندی ها محل نگهداري و برخورد مناسب و موردنظر را برای آن‌ها درنظر گرفت. مواردی که این تقسیم بندی ها بر اساس آنها انجام می گیرد در زندانها و حتی بندهای مختلف متفاوت خواهد بود ولی بعنوان مثال می توان به بعضی از آنها مثل (1) خطر فرار (2) زندانيان خشن كه باعث درگيري و اعتصاب می‌شوند (3) زندانيان افسرده (4) زندانيان كه رفتار مشكوك دارند و .... اشاره کرد.

ازدیگر اقدامات ضروری که در این طرح انجام خواهد شد ایمن سازی شبکه نظارت تصویری است و به این منظور کلیه روش های نفوذ و آسیب رسانی به شبکه نظارت تصویری تجزیه و تحلیل خواهد شد. این  بررسی هم از دیدگاه آسیب رسانی فیزیکی که با پردازش تصویر توام می شود آنالیز شده و هم از لحاظ شبکه بررسی خواهد شد .

زمینه علمی تحقیق:
دامنه زمینه علمی تحقیق:
فناورى هوافضا- فناورى اطلاعات و ارتباطات - فناورى هسته اى– فناورى هاى نانو و ميكرو – فناورى هاى نفت و گاز - فناورى زيستى – فناورى هاى زيست محيطى (از جمله مديريت و فناورى آب، خاك و هوا - كاهش آلودگى آب، خاك و هوا - مديريت پسماند- بيابان زدايى - مبارزه با خشكسالى و شورى)- فناورى هاى نرم و فرهنگى.
زیر محور
امکان سنجی ، ایجاد و توسعه سامانه های نرم افزارها در راستای صرفه جویی منابع سازمانی و افزایش بهره وری
بهره برداران
مدت زمان تخمینی مورد نیاز برای اجرا
7ماه
هزینه پیش بینی شده
199.00میلیون ریال

چکیده