شما اینجا هستید

سنخ شناسی نواحی حاشیه نشین استان قزوین با تاکید بر نیازسنجی و تعیین اولویت های اجتماعی و اقتصادی

جزو ماده 56 قانون الحاق (2): 
جزو ماده 56 قانون الحاق (2)
نوع پژوهش
زمینه علمی تحقیق:
دامنه زمینه علمی تحقیق:
مطالعات قرآن و حدیث - کلام اسلامى- فقه تخصصی - اقتصاد، جامع هشناسى، علوم سیاسى، حقوق، روا نشناسى، علوم تربیتی و مدیریت مبتنى بر مبانى اسلامى، فلسفه های مضاف متکی بر حکمت اسلامی - فلسفه ولایت و امامت - اخلاق کاربردى و حرف هاى اسلامى - سیاستگذارى و مدیریت علم، فناورى و فرهنگ – زبان فارسى در مقام زبان علم
موضوع پژوهش:
محور پژوهشی:
زیر محور
سایر
دستگاه اجرایی متقاضی
هزینه پیش بینی شده
1000.00میلیون ریال
مجری طرح

چکیده

تحقیقات متعددی در زمینه موضوع حاشیه نشینی انجام شده اما این تحقیق علاوه بر توجه به لزوم انجام مطالعات متعارف به جنبه‌های اجرایی و اثر بخشی فعالیت ها در این حوزه، تاکید دارد. مهمترین یافته این پژوهش لزوم جدی تغییر نگرش مدیران نسبت به مسائل حاشیه نشینی است. نگاه از بالا به پایین و یا مبتنی بر تحقیقات موضعی و محدود که تصاویری ایستا از واقعیت موجود ارائه می‌دهند، نمی‌تواند مبنای تصمیم گیری درست باشد. این شیوه، تعامل و همکاری متقابل با ساکنین را موجب نمی گردد و در نتیجه عواید مورد انتظار حاصل نشده، مشکلات با وجود صرف بودجه، بر جای خود باقی خواهند ماند.

روشی که با استفاده از نمودار و توضیحات مربوطه ارائه شده، با اتکاء به تحقیقات اولیه مانند این تحقیق به تاسیس دفتر تسهیلگری در محلات تاکید دارد. با وجود برآورد اولیه از نیازهای مناطق و امکان طبقه بندی و اولویت بندی آنها، باور گروه تحقیقاتی بر آن است که در تعامل با هیئت امناء محله پروژه‌ها یک به یک تعریف و اجرا شود. به همین دلیل از ارائه نهایی اولویت ها پرهیز شده است تا موجب سوگیری ذهنی نشود.

بطور خلاصه در این طرح ابتدا به تحلیل و فرا تحلیل ادبیات مرتبط داخلی و خارجی موضوع پرداخته شده، اسناد فرادست تلخیص شده اند، اطلاعات پایه محلات جمع آوری و خلاصه شده، از طریق مصاحبه و پرسشنامه، اطلاعات میدانی در سه حوزه مشخصات پرسش شونده و محله (سنخ شناسی) همچنین نیاز سنجی، جمع آوری و تلخیص و تحلیل شده است. در پایان نیز راهکار عملی جهت تحقق برنامه های مرتبط با محلات ارائه گردیده است.