شما اینجا هستید

تخصیص بهینه منابع آب استان قزوین با استفاده از رویکرد نظریه بازی¬ها

جزو ماده 56 قانون الحاق (2): 
جزو ماده 56 قانون الحاق (2)
ضرورت و اهمیت

آب عنصری اساسی برای زندگی و فرآیندهای اساسی حیات همه موجودات زنده بوده و بنابراین مبنای اصلی برای پایداری زندگی در زمین محسوب می­ شود. همچنین اکوسیستم­ها، پیوندی ناگسسته با آب دارند. آب یکی از چالش ­های قرن حاضر است که می تواند سر منشا بسیاری از تحولات مثبت و منفی جهان قرار گیرد. در حدود ۷۱ درصد از سطح کل زمین را آب پوشانده که از این مقدار حدود 97.5 درصد آب کره زمین را دریاها و دریاچه­ ها که آب شورند تشکیل می ­دهد و حدود 2.5 درصد باقی مانده آب شیرین است که در زمین وجود داشته و از این مقدار 0.3 درصد آب رودخانه ها 30.8 درصد آب­ های زیرزمینی و 68.9 درصد یخچال­ ها و پوشش دائمی برف کوه­ هاست.

یکی از تنگناهای اساسی دنیای امروز کافی نبودن آب برای مصارف گوناگون اعم از شرب، صنعت و کشاورزی است. نیاز روز افزون انسان به آب از یک سو و کمبود آن از سوی دیگر به ویژه در مناطق خشک و نیمه خشک جهان، باعث افزایش بهره ­برداری از منابع آب شده است. منابع آب از حساسیت فوق العاده­ ای برخوردار است که متاسفانه مورد استفاده بی­ رویه قرار می­ گیرند. بنابراین، ضروری است منابع آب به طور بهینه تخصیص یافته، مصرف آن تحت مدیریت جدی ­تر قرار گیرد و بر نحوه مصرف آن نظارت بیشتری صورت پذیرد.

مفهوم تخصیص بهینه منابع آب و کاربرد آن در برنامه­ ریزی و مدیریت منابع آب، از مباحثی است که در سال­ های اخیر، مورد تاکید فراوان قرار گرفته­ است. به دلیل کمبود شدید منابع آب و تقاضای رو به افزایش آن، تخصیص بهینه منابع آب بین مصارف مختلف آن در راستای افزایش بهره ­وری منابع آب که توسط شاخص ­ها و معیارهای علمی پایه ­ریزی شده­ اند، ضروری به نظر می ­رسد.

نوع پژوهش
زمینه علمی تحقیق:
دامنه زمینه علمی تحقیق:
فناورى هوافضا- فناورى اطلاعات و ارتباطات - فناورى هسته اى– فناورى هاى نانو و ميكرو – فناورى هاى نفت و گاز - فناورى زيستى – فناورى هاى زيست محيطى (از جمله مديريت و فناورى آب، خاك و هوا - كاهش آلودگى آب، خاك و هوا - مديريت پسماند- بيابان زدايى - مبارزه با خشكسالى و شورى)- فناورى هاى نرم و فرهنگى.
موضوع پژوهش:
زیر محور
شیوه های افزایش بهره روی آب در کشاورزی (روش های کاهش برداشت از سفره و مصرف بهینه) در استان قزوین.
دستگاه اجرایی متقاضی

چکیده

مجریانی که برای این نیاز پژوهشی پیشنهاد می‌گردند