شما اینجا هستید

اندازه گیری وضعیت سرمایه اجتماعی و شناسایی راهبردهای ارتقاء آن در استان قزوین با تاکید بر ظرفیت‌های استان

جزو ماده 56 قانون الحاق (2): 
جزو ماده 56 قانون الحاق (2)
نوع پژوهش
زمینه علمی تحقیق:
دامنه زمینه علمی تحقیق:
مطالعات قرآن و حدیث - کلام اسلامى- فقه تخصصی - اقتصاد، جامع هشناسى، علوم سیاسى، حقوق، روا نشناسى، علوم تربیتی و مدیریت مبتنى بر مبانى اسلامى، فلسفه های مضاف متکی بر حکمت اسلامی - فلسفه ولایت و امامت - اخلاق کاربردى و حرف هاى اسلامى - سیاستگذارى و مدیریت علم، فناورى و فرهنگ – زبان فارسى در مقام زبان علم
موضوع پژوهش:
محور پژوهشی:
زیر محور
سایر
هزینه پیش بینی شده
700.00میلیون ریال
مجری طرح
تاریخ شروع
1398/01/10
تاریخ پایان
1400/12/08

چکیده

سرمایه اجتماعی دارایی و اعتباری است که از روابط اجتماعی حاصل می‌شود. برخورداری از این سرمایه موجب تسهیل در پیشبرد امور، کاهش هزینه ها‌، افزایش اثربخشی و بهینه شدن امور برای بهره‌برداری از سایر سرمایه‌ها می‌گردد. بر این اساس سازمان‌ها به‌طور مستمر با افکار سنجی و ارزیابی میزان سرمایه اجتماعی موجود در جامعه، برای حفظ و افزایش این سرمایه تلاش می کنند. هدف مقاله این است که با مشخص کردن وضعیت سرمایه اجتماعی در استان قزوین، ذینفعان این موضوع در استان را از وضعیت سرمایه اجتماعی که در اختیاردارند مطلع سازد تا با اتخاذ راهبردهای مناسب سرمایه اجتماعی در اختیار خود را حفظ و برای ارتقاء آن تلاش نمایند.

پژوهش حاضر از نوع پیمایشی است که به دنبال ارائه تصویری از میزان سرمایه اجتماعی در میان افراد 18 سال به بالای ساکن در 12 شهر مرکزی و مناطق روستایی استان قزوین است. حجم نمونه تحقیق 2266 نفر تعیین گردید و روش مورداستفاده در پژوهش از یک‌سو اسنادی و از سوی دیگر میدانی و با استفاده از پرسشنامه و پیمایش بوده است.

برای تحلیل داده‌ها از نرم‌افزار اس پی اس اس استفاده می‌شود و در تجزیه‌وتحلیل داده‌ها نیز روش توصیفی-تحلیلی مورداستفاده قرار می‌گیرد و نتایج استنتاج شده است. نتایج پژوهش نشان می‌دهد وضعیت مؤلفه‌های سرمایه اجتماعی در سطح کلان و میانی پایین‌تر از حد متوسط و تنها در سطح خرد کمی بالاتر از میانگین متوسط قرار دارد. بنابر این ضروری است ذینفعان و سازمان‌های متولی در استان قزوین با اتخاذ رویکردهای آینده محور و ارائه راهبردها و راهکارهای مناسب درصدد ارتقای وضعیت سرمایه اجتماعی برآیند.